vetelistä

16.3.2016

Matkat


viinimatkat_small
Kokkolan senioriopettajat - Matkaohjelma 

Matkatoimisto INGVES & SVANBÄCK  Teollisuustie 1, 65610 Mustasaari  020 743 4520 / info@ingsva.fi www.ingsva.fi / www.viinimatkat.fi / www.nhlmatkat.fi
                                                                                                                             
RHEININ JA MOSELIN LAAKSOT 8.-14.9.2016
Rhein ja Mosel ovat ehkä ne tunnetuimmat joet Saksassa. Myöskin tunnetuimmat viinialueet löytyvät näiden jokien varsilta. Rhein virtaa leveänä ja voimakkaana Rüdesheimin ohi, joka on Reingaun viinialueen keskus. Mosel puolestaan kiemurtelee serpentiinimäisesti Bernkastelin ja Trieriin kaupunkien suuntaan yhtyen Koblenzin kaupungin kohdalla Reiniin. Juuri näille alueille matkaamme mukavasti Finnairin lennoilla. Taas kohteessa- ja aina kotiin asti meitä kuljettaa moderni ja ilmastoitu suomalainen linja-auto. Tule sinäkin mukaan upealle elämys- ja viinimatkalle!

Päivä 1. Torstai 8.9.2016 SUOMI – EBERBACH – RÜDESHEIM AM RHEIN Lento Kokkolasta lähtee klo 05.35 ja saavumme Helsinkiin 06.40. Helsingistä jatkamme 07.55 ja saavumme Frankfurtiin klo 9.30 paikallista aikaa. Perillä vastassa on kuljetus ja suomenkielinen paikallisopas. Jatkamme matkaa ensimmäiseen kohteeseemme, joka on Eberbachin vanha luostari Eltvillessä(60km). Tutustumme luostarin historiaan ja kulttuuriin oppaamme (hän on myös virallinen luostariopas) johdolla, jonka päätteeksi siirrymme viinikellariin maistelemaan Riesling-viinejä. Lounaaksi nautimme maukkaan Wiener-leikkeen luostarin ravintolassa sis. vesi ja kahvi. Iltapäivällä Ingves & Svanbäckin linja-auto saapuu luostarin pihaan ja jatkamme läheiseen Rüdesheimiin, jossa kirjaudumme keskustassa sijaitsevaan hotelliimme Hotel Park***+. Täällä vietämme seuraavat neljä yötä. Nyt on aikaa rentoutua ja tutustua omatoimisesti tähän idylliseen kaupunkiin. Rüdesheim am Rhein on täynnä pieniä ravintoloita sekä kauppoja, ja täältä löydämme myös maailmankuulun keskiaikaisen kävelykadun ”Drosselgasse”. Myöhemmin saamme nauttia yhteisestä illallisesta hotellimme ravintolassa.

2. Perjantai 9.9. JOKIMAISEMARETKI JA BRANDY Aamiaisen jälkeen lähdemme kiertoretkelle Rüdesheimin yläpuolella oleville kukkuloille, jossa kävelemme (n.2km) luonnonpuiston läpi. Puistoon menemme köysiradalla, ja paluu tapahtuu kukkulan toiselta puolelta Ausmannhausenin kylästä jokilaivalla. Palattuamme Rüdesheimiin lähdemme paikallisen Brandyn vierailukeskukseen. Saamme lyhyen esittelyn Asbach Uraltin valmistuksesta ja myös maistiaiset. Loppuilta on vapaata ohjelmaa.

3. Lauantai 10.9. TRIER JA MOSELIN VIINIT Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Saksan vanhimpaan kaupunkiin Trieriin, jossa teemme kaupunkikierroksen suomenkielisen paikallisoppaan johdolla. Kierros tehdään linja-autolla sekä jalan. Trieristä palatessamme vierailemme Moselin varrella sijaitsevassa kauniissa Bernkastelin kylässä. Päiväretkeen kuuluu myös viinitilavierailu sis. viinimaistiaiset, ja näin jokainen voi tehdä upeita viinilöytöjä edulliseen hintaan. Yhteinen illallinen hotellissamme Rüdesheimissa.

4. Sunnuntai 11.9. VAPAATA RÜDESHEIMISSÄ – 1 viinikellarivierailu Tänään voi jokainen omassa tahdissa tutustua Rüdesheimiin. Iltapäivällä teemme yhden yhteisen viinikellarivierailun sis. viinimaistiaiset. Ilta on vapaa Rüdesheimissä.
                                                                                                                           
5. Maanantai 12.9. KOTIMATKALLE Aamiaisen jälkeen jätämme vähitellen hyvästit Rüdesheimille, ja matka kohti pohjoista alkaa. Alkuillasta saavumme Lyypekin kaupunkiin jossa voimme tutustua vanhan kaupungin  kortteleihin ja aikaa jää myös tuliaisostoksiin. Illemmalla siirrymme läheiseen Travemünden satamaan mistä laivamme Trelleborgiin lähtee klo 22.00.
 
6. Tiistai 13.9. RUOTSIN HALKI Saavumme Trelleborgiin klo 7.30. Ajamme illaksi Tukholmaan, matkan aikana on sopivasti ruoka-  ja jaloittelutaukoja. Tukholmasta otamme laivan Turkuun.

7. Keskiviikko 14.9. TAKAISIN SUOMEN KAMARALLA  Meriaamiainen laivalla, jonka jälkeen saavumme Turkuun. Linja-auto ajaa Vaasan kautta Kokkolaan. Hyvät muistot sekä upeat viinit muistuttavat mukavasta matkasta.

Matkan hinta/hlö 985 EUR (Hintaperuste 26-28 lähtijää)
Hintaan sisältyy  Finnairin lennot Kokkola-Helsinki-Frankfurt ohjelman mukaan  Matkat perillä suomalaisella linja-autolla ohjelman mukaan (saksalainen 8.9.)  Suomalainen ammattikuljettaja  Viini- ja ruoka-asiantuntija  Majoitus 4 yötä 2 hengen huoneessa Rüdesheimin Hotel Parkissa  1 yö TT-linen laivalla Travemünde-Trelleborg 2 hengen sisähytissä  1 yö laivalla Tukholma-Turku 2 hengen sisähyteissä  4 aamiaista (laivamatkoilla ei aamiaista)  1 lounas  2 illallista  Opastetut kierrokset: Eberbachin luostari sekä Trierin kaupunkikierros  Köysirata + jokilaiva-retki sekä vierailu ja Brandy-maistiaiset Asbach Uralt centerissä  3 viinitilakäyntiä/viini-aiheista vierailua viinimaistiaisineen

Lisämaksusta  Yhden hengen huone/-hytti 195 €
Hintaan EI sisälly:  Matkustaja- ja matkatavaravakuutus sekä peruutusturva
Tämän matkan peruutusmaksut tarkennettuna – voimassa myös sairastuessa: 1. Jos peruutus tapahtuu viimeistään 61 päivää ennen lähtöä, veloitetaan toimistomaksu 60 € 2. Jos peruutus tapahtuu 60-31 päivää ennen lähtöä, veloitetaan varausmaksu 150 € 3. Jos peruutus tapahtuu 30 päivää ennen lähtöä tai vielä tätä myöhemmin, veloitetaan kaikki  todelliset kulut sekä lisäksi toimistomaksu 60 €
Voimassa oleva passi tai EU-henkilökortti on tarpeen! Oikeudet muutoksiin pidätetään. Erityisehtoja noudat. tällä matkalla. Kts.: www.ingsva.fi/matkaehdot     Rokotukset: Kts. www.rokote.fi.       Muista hankkia matkavakuutus hyvissä ajoin!


Matkatoimisto INGVES & SVANBÄCK  
Teollisuustie 1, 65610 Mustasaari  
020 743 4520 / info@ingsva.fi www.ingsva.fi /
 www.viinimatkat.fi / www.nhlmatkat.fi  
                                                                                                                      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti